Infeccions i fongs vaginals

Tiempo de lectura 1 min.
Infeccions i fongs vaginals
4 Julio 2019

Segurament ja n'has sentit a parlar alguna vegada, però saps què és la vaginosis o vaginitis? Tal i com el seu nom indica és una infecció (inflamació) de la vagina. La infecció pot estar causada, principalment, per dos agents molt diferents: fongs o bactèries. I és important que coneguis les diferències, perquè el tractament és completament diferent, tot i que en ambós casos recomanem l'ús de prebiòtics per reestablir l'equilibri de la nostra flora, i l'ús de probiòtics com a tractament preventiu, per alimentar i reforçar la microbiota que ja tenim a l'organisme.

FONGS VAGINALS

Un dels causants de la vaginitis és un fong (Candida albicans) que està present al nostre ecosistema vaginal, però prolifera de forma que altera la nostra microbiota íntima (el nostre Ph). Això pot passar per diversos motius, com per exemple la pressa d'antibiòtics, canvis hormonals, etc. Els símptomes d'aquesta patologia són dolors, irritació i picors. El fluxe que es generarà serà de color blanquinós i grumós, sense olor característic.

El tractament per a la vaginitis per fongs són els òvuls vaginals antifúngics combinats amb l'ús de probiòtics i prebiòtics, per tal de reestructurar el Ph vaginal, i la higiene amb un gel íntim especial.

VAGINOSIS BACTERIANA

Per l'altra banda la vaginitis pot estar originada per una bactèria que provoca una desestructuració de la floral vaginal. En aquest cas els símptomes seran picor i dolor, tot i que podria no manifestar símptomes. El fluxe de la vaginosis és de color gris verdós amb un fort olor a peix.

En vaginosis cursades per bactèries el tractament recomanat és l'antibiòtic per vía vaginal, sempre acompanyat de probiòtics, per repoblar la flora positiva pel nostre organisme.

Precio