Oli Essencial de Xiprer

Tiempo de lectura 1 min.
Oli Essencial de Xiprer

Fa un any que us compartiem al bloc alguns consells per paliar els efectes de les cames cansades. Per tal de potenciar aquests tractaments ens agradaria parlar-vos de l'oli essencial de xiprer.

El xiprer és una conífera procedent de la conca mediterránea. Un arbre que tots reconeixem pel seu marcat creixement vertical, ja que pot arribar fins al 30 metres d alçada. A més, és una espècie coneguda per la seva longevitat, les seves fulles perennes i la resistència de la seva fusta al foc. Per tot això l'associem a la immortalitat i, molt sovint, amb els cementiris, on creixen i custodien la pau dels difunts.

Imatge: Wikipedia

Les branques del xiprer es destil·len durant hores per obtenir, com sempre, un oli essencial íntegre que reculli totes les molècules aromàtiques, especialment el cedrol. Aquesta molècula aromàtica, de la família dels sesquiterpens, és imprescindible per la seva acció terapèutica, ja que aporta una acció tònica potenciada pel seu tropisme circulatori.

QUINES SÓN LES PROPIETATS TERAPÈUTIQUES DEL XIPRER?

- És un fantàstic tònic venós (flebotonic)

- Propietats tòniques de la circulació limfàtica

- És un antitusigen per tractar la tos seca

- Regula la transpiració perquè equilibra el sistema nerviós autònom

COM S'HA D'APLICAR O PRENDRE?

- Aquest oli essencial és un imprescindible dels trastorns del retorn venós, com poden ser: cames pesades, edemes o les venes varicoses.

En aquestes patologies venoses l'aplicació és tòpica*: diluim 4 ó 5 gotes en una mica d'oli vegetal, en la nostra crema hidratant o, fins i tot, en una pomada venotònica per potenciar-ne el seu efecte.

Recomanem aplicar-ho en forma de massatge ascendent, començant pels turmells fins als genolls, varies vegades al dia.

* L'aplicació tòpica, de forma puntual, la podem utilitzar en embaraç i lactància però, per seguretat, preferim recomenar l'oli essencial de llentiscle, que té propietats molt semblants al xiprer, fins i tot més potents.

- Com a antitusigen, en casos de tos seca, la nostra recomanació es prendre, per via oral**, 2 gotes diluïdes en una mica de mel, tot i que també el podem afegir al nostre xarop antitusiu.

** La vía oral nosaltres com a farmàcia la desaconsellem completament en els següents casos: embaraç, lactància i menors de 6 anys.

 

Per qualsevol dubte passeu per la farmàcia i us farem la recomenacio més adient pel vostre cas en concret.

Precio