Oli Essencial de Ravintsara de Pranarôm

Tiempo de lectura 2 min.
Oli Essencial de Ravintsara de Pranarôm

Amb l'arribada del fred són molts els clients que arriben a la farmàcia i ens demanen remeis naturals per a les seves patologies. I a Isern Farmàcia creiem fermament en l'evidència científica del poder de l'aromaterapia per tractar infinitat de símptomes i dolències. És per això que avui volem parlar-vos d'un oli essencial que potser encara no coneixeu, però que és el rei dels olis essencials a l'hivern, l'oli essencial de Ravintsara, que es troba entre els 5 olis tops de la nostra farmàcia.

Conegut també com Cinnamomum camphora QT CINEOL, el Ravintsara és un arbre de l'illa de Madagascar, concretament una espècie d'alcamforer. El seu nom significa "fulla bona per a tot", i és que té moltes propietats que el situen com a referència en el món de la medicina natural. El Ravintsara pertany a la família botànica de les Laureacees, que de fet és el mateix gènere que la canyella, i les seves fulles són molt semblants a les del llorer.

Foto: Pranarôm

Originariàment l'arbre de Ravintsara prové d'Asia Oriental, Xina, Corea, Vietnam, o Japó, país on comparteix història amb el Ginkgo, ja que ambdues espècies d'arbre van ser les primeres en tornar a brotar desprès de l'explosió atòmica a Hiroshima.

Segons on creix aquest tipus d'alcamforer produeix olis essencials de quimiotips completament diferents, això vol dir que el seu us terapèutic també serà diferent. En el cas del Ravintsara de Madagascar predomina la mol·lècula 1,8-cineol (eucaliptol), per la qual cosa ens recordarà ràpidament a l'eucaliptus quan l'olorem.

Aquests són els seus principals usos aromaterapèutics:

- Un potent antiviral

- Un estimulant del sistema inmunitari

- Té propietats antioxidants i antiinflamatòries

- És un molt bon expectorant

 És un dels més potents antivirals i estimulants inmunitaris que tenim a la farmàcia, la qual cosa el fa un aliat indispensable per tota la patologia hivernal 8 refredats, grips, etc...) fins i tot en patologies més greus on l útilitzarem com a coadyuvant. La molecula predominant serà

 A nosaltres ens és tremendament útil en el nostre dia a dia donat l´escas ventall terapèutic d´antivitals que existeix.

  El podem aplicar via tòpica i si disposem d´un difusor d´OE , la difusió atmosferica ens anirà genial per purificar l´ambient i així evitar els contagis de refredats, grip  etc...

  Per més info podeu venir a la farmacia i us donarem informació més exaustiva i acurada de forma d´aplicació .

Precio