×

La finestra dels 1.000 dies

Temps de lectura 2 min.
La finestra dels 1.000 dies
22 Agost 2023

Si encara no has sentit parlar de la finestra dels 1.000 dies, i la importància per al desenvolupament del teu nadó, avui t'ho expliquem!

Aquests 1.000 dies corresponen als 9 mesos d'embaràs (270 dies) + els dos primers anys de vida del nadó, i és un període de sensibilitat de vital importància, i de prevenció essencial, tant per la salut de la dona embarassada com del futur nadó.

Si estàs pensant en un embaràs, o ja estàs embarassada, t'animem a que segueixis llegint per saber més sobre els factors que tenen un impacte a la vostra salut. Com és el cas de l'alimentació a l'embaràs, on és important que no hi faltin els micronutrients que són clau en el correcte desenvolupament del fetus i, també, a la salut física i mental de la embarassada, com els omega-3 DHA, les vitamines del grup B o el iode, el magnesi i el ferro. Si fos necessari, i en el cas de que l'alimentació no aporti els nutrients suficients, podríem optar per la suplementació i els complements alimentaris des de l'inici de l'etapa gestant.

La relació d'equilibri de les microbiotes de la mare i el nadó

En el moment en que un nounat arriba al món comença a formar-se el seu ecosistema intestinal, la seva microbiota, que com ja sabem és molt imporant per la nostra salut. Però en aquest ecosistema hi ha molts factors que hi intervenen, des del tipus de part fins a l'entorn o la seva alimentació. En parlem a continuació:

EL TIPUS DE PART
No és el mateix un part per via vaginal que una cesària: la microbiota d'un nen nascut via vaginal està composta majoritàriament per bifidobacteris i lactobacils, que passen de la mare al nadó en el moment del part; mentre que la microbiota d'un nen nascut per cesària és pobra en bifidobacteris. La salut futura del nounat pot estar influenciada per aquesta diferència inicial.

L'ALIMENTACIÓ
L'alletament amb llet materna per via mamària també permet l'establiment de la microbiota dels petits. La llet materna es composa de prebiòtics específics (anomenats HMO) que afavoreixen el creixement dels bifidobacteris. Entre aquests HMO, hi ha el 2'-FL, que aporten nombrosos beneficis a la microbiota i al desenvolupament del sistema immunitari del nadó. Els estudis demostren que una complementació amb 2'-FL als lactants no alletats disminueix el nombre d'episodis d'infeccions respiratòries.

A la farmàcia us podem assessorar sobre aquests 1.000 dies essencials!

També hi trobareu la línia Babybiane de PiLeJe, solucions de microbiota formulades pensant en els més petits des del primer dia de vida. Demana'ns més consell, estarem encantades d'ajudar-vos!

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Categories
Preu