Concentració

Temps de lectura 1 min.
Concentració
30 Maig 2018

DHA: APRENENTAGE I CONCENTRACIÓ MÉS ÀGIL

 Durant l’edat escolar o en èpoques d’exàmens o fins i tot amb molta feina, hem utilitzat el ginkgo, el ginseng, vitamines, lecitina de soja o jalea per augmentar el nostre rendiment intel·lectual. Actualment, tenim una alternativa a tenir molt en compte: l’omega 3 DHA.

El DHA és un àcid gras omega 3 que està present en totes les membranes de les cèl·lules del nostre cos, incloses les neurones del cervell i és la materia prima per formar xarxes neuronals. Una bona quantitat de DHA en les membranes neuronals permet una bona transmisió de neurotransmisors que ens permeten tenir una ment més àgil i fresca en èpoques d’estudi i una actitud més optimista davant la vida.

Tot i la importància del DHA, el nostre organisme no té capacitat per sintetitzar-lo i només el podem obtenir per la dieta o la complementació. Una dieta rica en àcids grassos insaturats com el DHA, és a dir, rica el peix blau (salmó, tonyina, sardines…) s’associa a una bona qualitat cognitiva, que equival a una bona velocitat de transmisió d’informació, concentració i atenció. En canvi, una dieta rica en grasses saturades i trans (mantega, brioxeria, carns…), s’associa a una mala qualitat cognitiva, és a dir, a falta d’atenció, falta de concentració, hiperactivitat...

 El DHA es troba en algues marines i en el peix blau, però en el peix blanc (rap, lluç, gall…), que és el que  consumeixen els nens pel seu gust més suau, en conté molt poc.

Tot i menjar peix, s’ha vist que en les societats industrializades, la ingesta diaria de DHA és molt inferior a la mínima recomanada, arribant només a 50mg-150mg dia.  Segons l’EFSA (Autoritat Europea de Seguretat Alimentària) inclús dosis fins a 5000mg DHA al dia són segures en adults. Pel que fa a  millorar la capacitat d’aprenetatge, dosis de 500mg en nens o 1000mg-2000mg en adults estan molt indicades.

Per millorar la concentració és indispensable una dieta saludable rica en fruites i verdures, dormir mínim 8 hores, disposar d’una zona de treball adequada i d’una cadira que matingui el cos tonificat perquè l’aprenentagte sigui més fàcil.

Preu