Infeccions i fongs vaginals

Temps de lectura 1 min.
Infeccions i fongs vaginals
4 Juliol 2019

Segurament ja n'has sentit a parlar alguna vegada, però saps què és la vaginosis o vaginitis? Tal i com el seu nom indica és una infecció (inflamació) de la vagina. La infecció pot estar causada, principalment, per dos agents molt diferents: fongs o bactèries. I és important que coneguis les diferències, perquè el tractament és completament diferent, tot i que en ambdós casos recomanem l'ús de prebiòtics per restablir l'equilibri de la nostra microbiota, i l'ús de probiòtics com a tractament i com a preventiu en infeccions recurrents, per alimentar i reforçar la microbiota que ja tenim a l'organisme.

FONGS VAGINALS

Un dels causants de la vaginitis és un fong (Candida albicans) que està present al nostre organisme (al tracte gastrointestinal), però prolifera de forma que altera la nostra microbiota i afecta al pH íntim. Això pot passar per diversos motius, com per exemple la presa d'antibiòtics, canvis hormonals, etc. Els símptomes d'aquesta patologia són dolors, irritació i picors. El flux que es generarà serà de color blanquinós i grumollós, sense olor característic.

El tractament per a la vaginitis per fongs són els òvuls vaginals antifúngics combinats amb l'ús de probiòtics preventius i prebiòtics, per tal de reestructurar el pH vaginal, i la higiene amb un gel íntim especial.

VAGINOSIS BACTERIANA

Per l'altra banda la vaginitis pot estar originada per una bactèria que provoca una desestructuració de la microbiota vaginal. En aquest cas els símptomes seran picor i dolor, tot i que podria no manifestar símptomes. El flux de la vaginosis bacteriana és de color gris verdós amb un fort olor a peix.

En vaginosis cursades per bactèries el tractament recomanat és l'antibiòtic per via vaginal, sempre acompanyat de probiòtics, per repoblar la microbiota positiva pel nostre organisme a mode de prevenció, i prebiòtics per reforçar els lactobacilus, i cremes hidratants externes.

Us esperem a Isern Farmàcia per resoldre tots els dubtes que tingue sobre aquests tipus d'infecció, així com per recomanar-vos el millor tractament personalitzat.

Preu