Oli Essencial de Xiprer

Temps de lectura 2 min.
Oli Essencial de Xiprer

Fa un any que us compartíem al bloc alguns consells per pal·liar els efectes de les cames cansades. Per tal de potenciar aquests tractaments ens agradaria parlar-vos de l'oli essencial de xiprer.

El xiprer és una conífera procedent de la conca mediterrànea. Un arbre que tots reconeixem pel seu marcat creixement vertical, ja que pot arribar fins al 30 metres d alçada. A més, és una espècie coneguda per la seva longevitat, les seves fulles perennes i la resistència de la seva fusta al foc. Per tot això l'associem amb la immortalitat i, molt sovint, amb els cementiris, on custodien la pau dels difunts.

Imatge: Wikipedia

Imatge: Wikipedia

Les branques del xiprer es destil·len durant hores per obtenir, com sempre, un oli essencial íntegre que reculli totes les molècules aromàtiques, especialment el cedrol. Aquesta molècula aromàtica, de la família del Sesquiterpenol, és imprescindible per la seva acció terapèutica, ja que aporta una acció tònica potenciada pel seu tropisme circulatori.

QUINES SÓN LES PROPIETATS TERAPÈUTIQUES DEL XIPRER?

- És un fantàstic tònic venós (flebotonic)

- Propietats tòniques de la circulació limfàtica

- És un antitusigen per tractar la tos seca

- Regula la transpiració perquè equilibra el sistema nerviós autònom

COM S'HA D'APLICAR O PRENDRE?

- Aquest oli essencial és un imprescindible dels trastorns del retorn venós, com poden ser: cames pesades, edemes o les venes varicoses.

En aquestes patologies venoses l'aplicació és tòpica*: diluïm 4 ó 5 gotes en una mica d'oli vegetal, en la nostra crema hidratant o, fins i tot, en una pomada venotònica per potenciar-ne el seu efecte.

Recomanem aplicar-ho en forma de massatge ascendent, començant pels turmells fins als genolls, varies vegades al dia.

* L'aplicació tòpica, de forma puntual, la podem utilitzar en embaràs i lactància però, per seguretat, preferim recomanar l'oli essencial de llentiscle, que té propietats molt semblants al xiprer, però no té cap contraindicacio hormonal. En el cas del xiprer, aquest oli té una lleugera acció estrogènica pels sesquiterpenols que conté i que li profereixen un efecte estrogenomimètic, motiu pel qual no el recomanem mai pacients amb antecedents de càncer estrogenodependent (càncer de mama, embaràs i lactància).

- Com a antitusigen, en casos de tos seca, la nostra recomanació es prendre, per via oral**, 2 gotes diluïdes en una mica de mel, tot i que també el podem afegir al nostre xarop antitusiu.

** La via oral nosaltres com a farmàcia la desaconsellem completament en els següents casos: embaràs, lactància i menors de 6 anys.

- Per a casos d'hiperhidrosis, aquest oli essencial actua com a equilibrador del sistema nerviós autònom, encarregat de regular la transpiració.

Ho aplicarem sobre la zona afectada, de 2 a 3 cops al dia, de la següent forma: 2 gotes diluïdes en una petita quantitat de gel d'aloe, de fàcil absorció i que no deixa cap residu. A més a més, també podem afegir 2 gotes al plexe solar per actuar sobre el sistema nerviós autònom.

-------------------

Com sempre us animem a que passeu per la farmàcia per tal de fer-vos una recomanació personalitzada al vostre cas. Estem a la vostra disposició els 365 dies!

Preu