Difusors d'aromateràpia

Temps de lectura 4 min.
Difusors d'aromateràpia

La difusió atmosfèrica és una via d'administració dels olis essencials, com també ho és l'aplicació tòpica en forma de massatge, per exemple.

En què consisteix? Senzillament consisteix en dispersar els olis essencials per l'ambient, mitjançant un difusor o un esprai. Avui en concret us parlarem dels aparells difusors.

La difusió substitueix a les altres vies d'administració dels olis essencials? Nosaltres, des de la farmàcia, sempre recomanem la difusió atmosfèrica com a una via complementària a la resta, ja que les concentracions dels olis essencials que arriben a la nostra pell, sistema respiratori i torrent sanguini, és més aviat baixa. Tot i així, la difusió d'essències és un complement molt eficaç a qualsevol tractament integratiu que us puguem recomanar.

QUINS TIPUS DE DIFUSORS HI HA?

1) DIFUSOR EN SEC

Aquest és el tipus de difusor clàssic. No utilitzen aigua, per la qual cosa la concentració dels olis essencials és més alta, així com la seva activitat terapèutica, i poden abastar habitacions més grans. Recomanats especialment per a habitacions més aviat humides.

2) DIFUSOR ULTRASÒNIC

Funcionen amb aigua. L’aigua crea una boirina que va dispersant les molècules del olis essencials. La concentració dels olis essencials serà més baixa que en els difusors en sec, al estar barrejats amb aigua. Per això estan indicats per a habitacions més petites, així com en ambients ressecs per aconseguir un lleuger efecte humidificador*.

* No hem de confondre els difusors amb els humidificadors! L'humidificador aporta aigua a l'ambient i, pel contrari, el difusor ultrasònic dispersa les molècules de l'oli essencial per tal de beneficiar-nos de les propietats terapèutiques d'aquest oli.

Un exemple de difusor ultrasònic, però en sec, és el nou difusor SOLEO de Pranarôm, perfecte per l'estiu i l'ús a l'aire lliure, ja que no té cables i funciona amb una bateria autònoma que es carrega amb un petit panell solar. Ja disponible a Isern Farmàcia!

QUAN S'HAN DE FER SERVIR?

Utilitzarem la difusió bàsicament en tres situacions:

1) PURIFICAR I DESINFECTAR L'AMBIENT: de virus, bacteris i/o fongs.

2) REPEL·LIR INSECTES: principalment recomanat ara a l'estiu, per mantenir les bestioles ben lluny.

3) PER TRACTAR EL SISTEMA NERVIÓS: aquí tenim diverses aplicacions. Per una banda ho podem fer servir per relaxar-nos després d’un dia estressant, o per crear un ambient de calma a casa. Resulta molt útil tant en nens com en adults. Per l'altra banda, podem fer servir un difusor d'olis essencials per activar la nostra memòria, sobretot en aquells casos en els que hem d'estar molt concentrats, com en època d'exàmens.

SINÈRGIES DE DIFUSIÓ

Les sinèrgies de difusió són barreges d’olis essencials, que estan formulades per un perfumista, en el cas de Pranarôm, i que les adapta per obtenir una propietat terapèutica a l'ambient. A Isern Farmàcia en trobaràs de diversos tipus:

- Les que actuen al sistema nerviós, amb efecte relaxant o estimulant: "MEDITACIÓN", "ZEN" o "CITRUS"

- Les que ens purifiquen l’ambient: "EUCALY’PUR" o "FUERZA Y VITALIDAD"

- Les que ens ajuden a repel·lir els mosquits: "CITRONELA+" o "NOCHE DE VERANO CALMADA"

 

COM EL FEM SERVIR? QUANTES GOTES POSEM AL DIFUSOR?

Començarem posant 5 gotes al difusor. Depenent de com sigui d’ample l’habitació, o si és un espai obert o tancat, podrem afegir més gotes (màxim de 12 gotes).

Mantindrem el difusor connectat durant una hora i desprès el parem. Al cap d’una estona el podrem tornar a connectar, o bé podem escollir un dels programes d'acció que incorporen alguns difusors.

 

MANTENIMENT DELS DIFUSORS

Molt important: quan ja hem acabat d’utilitzar el difusor, i abans de guardar-lo, hem de netejar-lo bé per tal que la propera vegada que el necessitem estigui net i a punt. Segueix els següents passos:

1) Apaga i desconnecta el difusor de la corrent.

2) Obre la tapa i buida el recipient d’aigua. Les gotes d’aigua restants les eixugarem amb un drap de cotó perquè quedi perfectament sec, i així després puguem utilitzar altres sinergies d'olis essencials.

3) Una vegada ben net i sec, també hem de netejar la membrana del difusor: li passarem a la membrana un tros de cotó mullat amb alcohol per tal de que quedi llest per a la propera difusió.

 

HI HA CONTRAINDICACIONS?

La difusió no està contraindicada, en principi, en cap cas; en poden gaudir les embarassades, les mares lactants i, fins i tot, els nens i nadons, sempre i quan NO deixem el difusor connectat tota la nit mentre dormen, ja que podriem saturar l’ambient. Mitja hora abans de posar al nen a dormir, endollarem el difusor per tal de que faci la seva funció, i al cap de mitja hora el desconnectarem.

--------------------

I si ara mateix no vols comprar un difusor, recorda que a Isern Farmàcia també disposem d'esprais amb una àmplia varietat de sol·lucions aromaterapèutiques de fàcil aplicació, com l'esprai purificador d'ambients, l'antimosquits o de relaxació per dormir. Vine i consulta'ns!

Preu