×

Penellons a l'hivern

Temps de lectura 2 min.
Penellons a l'hivern
5 Febrer 2021

Sovint als penellons els anomenem amb el nom que reben en castellà (sabañones), o també al terme mèdic "eritema perni". Però saps què són? Avui tractarem d'explicar en detall de què es tracta i què podem fer per reduir-los a l'hivern.

QUÈ SÓN?

Els penellons són una inflamació dolorosa de petits vasos sanguinis de la pell, que es produeixen com a resposta a exposar-nos repetidament a l'aire fred. Com que és una patologia bastant freqüent en aquesta època de l'any et recomanem que facis servir roba adequada per cobrir aquelles parts del cos amb tendència a patir-ne.

Imatge: viquipedia

Foto: Viquipèdia

QUÈ PROVOQUEN?

Poden provocar picor, dolor i sensació d'ardor, així com taques, inflamació i butllofes a les mans i als peus.

COM TRACTAR-LOS?

Els penellons són una inflamació d'origen vascular, i a Isern Farmàcia et proposem dos tractaments diferents per minimitzar-los:

1) Crema Ceramol Beta + Oli Essencial QT de Xiprer de Provença

La Ceramol Beta és una crema antiinflamatòria que ens ajuda a tractar tot tipus d'irritacions a la pell, vermellors i picors típics dels  èczemes i de respostes inflamatòries de la pell. A la nostra farmàcia l'acostumem a recomanar molt sovint perquè el seu efecte és com el d'un corticoide però sense corticoides de cap mena.

La complementarem amb oli essencial de Xiprer per la seva potent acció venotònica i limfotònica, que ens aportarà solució al problema circulatori que tenim de fons. Si vols saber més sobre aquest magnífic oli essencial, que és perfecte per a les cames cansades,  pots llegir-ho en aquest enllaç.

2) Sinèrgia d'olis essencials

Pels amants de l'aromateràpia científica us proposem que vosaltres mateixos prepareu a casa aquesta meravellosa sinèrgia d'olis essencials: 

- Oli essencial de Sempreviva Groga: 15 gotes. És molt eficaç i actua a nivell de microcirculació.

- Oli essencial de Xiprer: 10 gotes. Un fantàstic venotònic i limfotònic per a la circulació.

- Oli essencial d' Espliego Macho: 10 gotes. Ideal per tractar ferides o clivelles, per tal de cicatritzar. Aquí pots llegir més sobre l'Espliego Macho.

- Oli vegetal de Calofil: 1 culleradeta de postres. Ajuda a millorar la circulació i la cicatrització.

- Oli de maceració  de Calèndula: 1 cullerada sopera. Indicada sempre que hi ha alguna mena d'irritació a la pell per la seva acció calmant i suavitzant.

- Mantega de Karité: quantitat suficient per a 50 ml. Per hidratar i nodrir la pell.

Aquesta potent fórmula us l'aplicareu de forma localitzada un parell de vegades al dia, especialment als vespres, que és quan podem sentir més molèsties.

------

Desitgem que aquest article us hagi sigut útil, comparteix-lo amb algú que ho pugui necessitar!

I recorda que podem resoldre els teus dubtes tant a la farmàcia com a les nostres xarxes socials o mitjançant WhatsApp ;)

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Categories
Preu