×

Farmaciola aromàtica d'estiu

Temps de lectura 5 min.
Farmaciola aromàtica d'estiu

A continuació us parlarem de com tractar diverses problemàtiques estiuenques gràcies a l’aromateràpia científica, i us recomanarem tractaments amb olis essencials, que no poden faltar a la teva farmaciola d'estiu, per als següents problemes:

- CAMES CANSADES I PESADES

- PICADES D’INSECTES

- CREMADES SOLARS

- FONGS

- CONTRACTURES MUSCULARS

Així doncs relacionarem cadascuna d’aquestes patologies amb un oli essencial per tal que la nostra aromateca d’estiu estigui completa amb els següents olis:

XIPRER - LLENTISCLE

Fa poc ja us en vam parlar d'aquests dos olis essencials en un altre article del bloc. Són fantàstics per tractar, especialment, les cames cansades per les seves propietats tòniques. Pots llegir més aquí.

Comprar OE Xiprer

MENTA PIPERITA

La Menta piperita és un oli al que li podem donar múltiples usos, sobretot ara a l’estiu.

Ens aportarà moltíssima frescor, degut al seu alt contingut en mentol. Aquest efecte fresc el podem aprofitar per donar benestar a les cames quan les tenim molt pesades i cansades. Podem fer una sinergia fenomenal juntament amb el xiprer o el llentiscle, ja que, per una banda, el xiprer ens reforça la circulació, és un venotònic excepcional, i per l’altra banda la menta ens refrescarà moltíssim.

També la podem emprar per crear un efecte analgèsic, sobretot a les picades d’insectes. Depenent de si la picada és d’abella o de medusa (que cursen amb dolor), la podríem utilitzar conjuntament amb l’espliego macho. Aquest efecte refrescant tan intens que té la menta ens ajuda a emmascarar el dolor i també el prurit.

També la podem utilitzar per alleugerir els dolors tan intensos d’una migranya. L’aplicació en aquests casos serà a les temples ("las sienes" en castellà) quan apareix el dolor, repetint l’operació pràcticament a demanda.

Per últim, una de les utilitats més preuades de la Menta és la utilització com a preventiu en casos de cinetosis, o el que és el mateix, el mareig per vehicles. La via principal d’administració serà la via olfactiva, degut a la seva rapidesa d’acció i a l’absència de toxicitat: inhalarem directament del flascó. Quan fem un viatge llarg és pot utilitzar polvoritzant unes gotes a la tapisseria del cotxe o bé a la reixeta de ventilació del cotxe.

L’única contraindicació de la menta piperita és la via tòpica en nens menors de 30 mesos, i la via oral en menors de 6 anys, així com tampoc en embaràs ni lactància.

Comprar OE Menta Piperita

ESPLIEGO MACHO

Aquest oli essencial és un imprescindible a l'estiu per les seves propietats antiinflamatòries, analgèsiques, antisèptiques, calmants i cicatritzants. L'aplicarem en casos de cremades, per potenciar els efectes de l'aftersun (conjuntament amb unes gotes de menta per refrescar), així com en picades que fan mal (abelles i meduses, per exemple).

La forma d’aplicació: unes gotes (2 ó 3) cada 5 minuts la primera hora, a partir de la següent hora cada 15 minuts, i a partir de la tercera hora ja estarà molt millor.

Vols sabes més? Llegeix aquest article del bloc on us en parlem en profunditat.

Comprar OE Espliego Macho

PALMAROSA

Tots dos tenen un espectre d’acció molt ampli (antifúngics, bacterians i antivirals) però avui els destacarem pels seus usos més comuns a l’estiu.

Podríem dir, d’una manera molt general, que la Palmarosa és un autèntic concentrat antiinfecciós. Així doncs la destinarem especialment per tractar fongs, micosis, infeccions bacterianes de la pell i mucoses, tenint molta cura quan és tracti de mucoses (oral i vaginal sobretot) d’aplicar-lo diluït en un oli vegetal d’alta qualitat.

Indicacions de la Palmarosa:

1) Pomades antifúngiques: per potenciar l’efecte i escurçar el temps de tractament en aquells casos en els que el metge ens ha preescrit un tractament amb clotrimazol, canesten, etc. L’aplicarem 2 ó 3 cops al dia, segons la posologia que tingui la pomada.

2) Fongs a les ungles i pel peu d’atleta

3) Candidiasis oral: l’aplicarem diluït amb un oli vegetal, en aquest cas seria l’oli d’oliva extra verge. Diluirem 1 ó 2 gotes de Palmarosa en una cullerada d’oli d’oliva i, amb les mans ben netes, l’aplicarem amb el dit per tota la cavitat oral afectada. Ho repetirem 3 cops al dia.

Recordem que en aquests casos és important reforçar la microbiota amb Lactibiane Cnd10M. I si també volem reforçar el sistema immunitari us recomanem el fantàstic oli essencial de Ravintsara: 2 gotes tres cops al dia als canells i inhalem profunda i conscientment.

4) Micosis a nivell vaginal: en aquest cas el recomanem com a complement al tractament antifúngic. Com també es tracta d’una mucosa, l’aplicarem diluït. Una bona forma d’aplicació és barrejar 3 ó 4 gotes d’oli de Palmarosa amb el nostre gel íntim i posem la barreja a l’aigua del bidet. A continuació prenem un bany i ens quedem en remull uns 15 minuts. Podem repetir-ho de 2 a 3 cops al dia.

L’altra forma d’aplicació més directe és la següent: diluïm 45 gotes de Palmarosa en 50ml d’oli vegetal de Calèndula, i ja el tenim a punt per fer un tractament antifúngic.

Important! La Palmarosa no està indicada durant l’embaràs. Tampoc no està indicada com a repel·lent de polls, per a això ja tenim l’arbre de te.

 Comprar OE Palmarosa

ARBRE DE TE

Utilitzarem l’arbre de te com a repel·lent de polls, per exemple, als casals d’estiu infantils; en aquests casos ens serà molt útil, així com pel tema dels mol·luscos, que també resulta molt eficaç. En aquest article trobaràs més remeis contra els polls.

Si tens dubtes sobre els seus usos o la forma d’aplicació, vine i consulta’ns!

Comprar OE Arbre de Te

GAULTERIA, ROMANÍ CÀMFORA

Durant l’estiu, a les vacances, és quan disposem de més temps lliure i realitzem més passejos, caminades, senderisme, rutes com el Camino de Santiago... En aquestes situacions són freqüents les contractures o les estrebades musculars, i tenim la solució aromàtica perfecta i molt efectiva!

GAULTERIA: a la seva composició trobem una gran proporció de salicilat de metil, un gran analgèsic i antiinflamatori.

No obstant, està contraindicat en embaràs, lactància i en persones amb anticoagulants orals com el Sintrom.

Com s’aplica? El podem aplicar sol o bé barrejat amb la pomada antiinflamatòria habitual.

Comprar OE Gaulteria 

ROMANÍ QT CÀMFORA

Quan patim una contractura muscular optarem pel meravellós OE ROMANÍ CÀMFORA (ROMERO ALCANFOR), un potent analgèsic i un eficaç relaxant muscular.

El podem aplicar directament a la pell o bé, si la zona és molt extensa, el diluirem amb un oli vegetal, per exemple el de maceració d’àrnica seria molt adequat en aquest cas, per poder fer un bon massatge recuperador.

No l’aplicarem en casos d’embaràs, ni en període de lactància ni en menors de 6 anys.

Comprar OE Romaní Càmfora

Fas el Camino de Santiago? Et deixem uns quants consells aquí.

I amb aquests 8 olis essencials ja tindreu la vostra aromateca llesta per a qualsevol imprevist propi de l'estiu!

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Categories
Preu