×

PREVENCIÓ

Temps de lectura 3 min.
PREVENCIÓ
11 Octubre 2016

Els complements naturals són la millor manera de preparar el sistema immunitari per tal de fer front als refredats.

Encara que parlem de productes naturals, sempre s'han de tenir precaucions , ja que, sovint, es pensa que al ser natural no passa res. Per això des de la farmàcia es garanteix la màxima qualitat i eficàcia dels productes i a més a més trobareu el millor consell professional.

Farem un repàs de les plantes medicinals i complements naturals que podeu trobar a la farmàcia:

•Ungla de gat: és el nom comú amb el que es coneix la planta medicinal Uncaria tomentosa. Tradicionalment s'ha utilitzat l'escorça de la planta per les seves propietats antivirals i la seva capacitat d'activació de la immunitat. Com es pot prendre? En càpsules és la forma més habitual, podem prendre aquesta planta medicinal sola o bé trobar-la formant part d'algun complexe natural. No està indicat el seu ús durant l'embaràs i lactància, ni en persones amb malalties autoimmunes.

• Jalea reial: és l'aliment més concentrat de la natura. Amb ell, s'alimenta l'abella reina i les larves els primers dies de vida. Conté vitamines, minerals, hormones, enzims..., per tant un gran suport energètic quan hi ha deficiències nutricionals. Té un efecte tonificant i reequilibrant, potenciant els nivells d'energia i reforçant l'organisme, per això moltes persones la prenen en els canvis d'estació per prevenir refredats encara que no conté cap agent eestimulant del sistema immune. Com es pot prendre? Es pot trobar fresca en forma d'ampolles bebibles o liofilitzada. Aquesta darrera assegura les propietats i la estabilitat de la jalea sense necessitat de nevera i es troba en forma de càpsules.

•Equinacea: amb aquest nom s'engloven diferents espècies d' Echinacea : E.angustifolia, E.purpurea i E.pallida. La part usada és l'arrel d'aquestes plantes. Aquestes plantes medicinals tenen propietats antimicrobianes contra bacteris i fongs i també ajuden a lluitar contra les infeccions víriques, com la grip. Estimula el sistema immunitari produint mes glòbuls blancs, així es disminueixen els símptomes en cas de refredat i el cos es recupera més ràpid en la convalescència. Es recomana prendre Equinacea d'un a tres mesos des de l'inici de la prevenció però també es pot prendre com a tractament durant un refredat o grip. Com es pot prendre? En càpsules on trobem extracte sec de la planta en una concentració de 400 mg-1 g/dia o bé en extracte fluid en forma de gotes en una concentració de 0,5 ml/dia. Per garantir la màxima qualitat del producte, a l'etiquetatge ha de constar: quina espècie d' Equinacea s'ha fet servir i quina concentració d'extracte estandaritzat conté. Recordar que les persones amb malalties del sistema immunitari no poden prendre Equinacea, també en embaràs i lactància està contraindicat. En el cas dels nens hi ha xarops i gotes amb la concentració adient pel seu pes i edat.

• Propolis: és una substància fabricada per les abelles a partir de les resines dels arbres, s'utilitza per sellegar el rusc i així defensar la seva casa dels atacs de virus i bacteris. Analitzant aquesta substància s'ha vist que és un excel.lent antibiòtic natural sobretot de les vies respiratòries i també que té grans propietats antisèptiques i antiinflamatòries que afavoreixen la cicatrització i la regeneració de la pell. Així doncs hi ha molts preparats orals que contenen propolis: xarops, gotes, comprimits per llepar, sprays.I també moltes cremes que es fan servir per petits talls, cremades i irritacions de la pell. Molta precaució en persones que pateixen d'asma al.lèrgica, ja que el propolis pot provocar un atac d'asma en aquests casos.

• Anas barbariae 200K: segur que n'heu sentit a parlar (Oscillococcinum), és una medicina homeopàtica d'origen natural que s'extreu del fetge dels ànecs. Augmenta el nivell d'immunitat front a virus i canvis climàtics típics de la tardor i l'hivern. S'utilitza per a preventiu en els períodes d'exposició gripal i també com a tractament de refredats d'origen viral. Aquest medicament homeopàtic és ideal per tothom per la manca d'efectes secundaris: nens de totes les edats, embarassades i en període de lactància.

>>Per acabar, no oblidar alguns hàbits saludables que no han de faltar aquesta tardor:

  • Utilitzar mocadors de paper al tussir o esternudar.
  • Rentar-se bé les mans.
  • Evitar aglomeracions de gent en llocs tancats.
  • Exercici regular.
  • Controlar l'estrès i dormir bé.
  • Beure líquids i alimentar-se de forma saludable.
  • No fumar i evitar exposició al fum.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Categories
Preu